פסח בפתח איזה מתח..
מה יהיה בפסח? איפה נהיה השנה? מי יהיה איתנו? זה חזק מאיתנו! האמנם? אז הילדים שלנו התחתנו ופרשו כנפיים. הם בוחרים לפעמים להיות עם בני הזוג או לטייל דווקא בחג ולנו זה יכול להחוות כבגידה, כנטישה, ככאב עמוק שאומר משהו על -איך הם רואים אותנו, עד כמה אנחנו חשובים להם וכמה אכפת להם מאיתנו. אנחנו מתחשבנים מה היה לפני שנה? איפה היינו? מי היה איתנו? אפילו אם בשבת היינו כולנו יחד זה לא משנה. השאלה מה יהיה בחג משגעת אותנו.
לפני כמה שנים נסענו לצימר בצפון וארוחת החג שלנו היתה משפחתית בהרכב חסר. אני כותבת הרכב חסר כי בהתחלה גם הצד של בן זוגי היה אמור להגיע והם החליטו בסוף על משהו אחר וגם אחי ומשפחתו היו אמורים להגיע וגם הם החליטו בסוף לחגוג אחרת. האמת שקצת התאכזבתי. דמיינתי שכולנו נחגוג יחד, אבל בפועל למרות שהיינו 15 במקום 26 משתתפים היה ממש כיף.
לקח לי רגע או שניים לשחרר את התמונה שהייתה לי, את הצביטה בלב על מה שרציתי ולא קרה. לשחרר את המקום ששואל- למה הם לא רוצים להיות איתנו? וכששחררתי הצלחתי ליהנות ממש ממה שקרה במפגש המשפחתי ה״חסר״.

חגים ובמיוחד פסח וראש השנה הם כמו מבחן למשפחתיות. כאילו הצמידו מד לחג והכל נמדד ביום הזה. באופן פרדוקסלי חשבתי על זה שפסח הוא חג החירות- יציאה מעבדות לחירות. זה לא צחוק, זה מבחן אמיתי לנכונות שלנו לשחרר את כל מה שמשעבד אותנו- עמדות, דעות, מחשבות, רגשות שכובלים אותנו לתמונות שיש לנו בראש. זה זמן עמוק מאד, בשנה היהודית, לנכונות שלנו להתפתח ולגדול למקום חופשי יותר. למשל חופשי ממה שחייב לקרות, למה שנשמח אם יקרה.
אז איך יוצאים באמת לחירות כשאנחנו כל כך משועבדים למחשבות ולרגשות שעולים בנו סביב החג ? בשעורי היוגה שלי למדתי שהרפיה מאריכה ומגדילה את הגוף ואת הנפש. כן פשוט להרפות, להסכים לוותר על התמונה שקושרת בין כמה נהיה בחג או איפה נהיה בחג, למה זה אומר עליינו כמשפחה. נכון כייף גדול להיות כולם יחד, לפעמים זה גם בלאגן גדול ועומס ודווקא האפשרות לחג מצומצם יותר מאפשרת חוויה אינטימית נעימה. הכל בראש שלנו
אני שואלת אתכם- איך תהיה ארוחת החג שלכם? האם תצליחו להנות ממה שיתרחש בה? האם תצליחו להנות ולשמוח עם מי שיגיע או שתחזיקו בלב ובראש את מי שלא יגיע? ואיך תשמרו על הרגשה חיובית ומאחדת? ובכלל מה אתם עושים ועושות כשאירועים משפחתיים לא נראים כפי שדמיינתם/ן?
כדי לפתוח את הראש ולהתכוון לחוויה החיובית סביב החג, אני רוצה להזמין אתכם/ן לצפות בסדרות המרתקות שמדברות על אספקטים שונים ביחסים שלנו עם הילדים שלנו.
סדרה שעוסקת ביחסי נתינה וקבלה, סדרה שעוסקות ברגשות השכיחים כמו עלבון, ביקורת, אשמות והאשמות וסדרה שעוסקת ביחסים במשפחה- בין אחים, עם כלות וחתנים ועם הנכדים. עכשיו במחיר מבצע 3 סדרות במחיר של שתיים סה"כ 9 הרצאות. (שלוש סדרות הרצאות במחיר מבצע)
חוץ מזה מזמינה אתכם לקורס שלי למצוא את דרך המלך ביחסים עם ילדינו המבוגרים שעוסק בקשר בין הורים וילדים מבוגרים, קורס שעוסק גם באכזבות שהקשר הזה מוליד ובאפשרות להתמודד אחרת עם הרגשות הכואבים ולהשפיע לטובה על הקשר המופלא והמורכב הזה. בואו ללמוד להרפות ולהחזיר לעצמכם יותר נינוחות, שמחה וחופש ביחסים עם הילדים שלכם. (לדף הקורס לחצו כאן)
בואו לא תצטערו!
מספרים עלינו
דגניה
משגב
מנכלית עמותת מרחבים משגב
מועדון דורות זבולון
קבוצת מרחבים הוותיקה משגב
קבוצת מרחבים הוותיקה במשגב
קבוצת מרחבים הוותיקה במשגב
מנהלת "יהל"
מנכ"לית עמותת דורות זבולון