ענייני רילוקיישן..
ענייני רילוקיישן מעסיקים לא מעט מאיתנו, אבל בעצם זה נכון גם ליחסים עם ילדים שגרים בארץ אבל רחוק מאיתנו. חזרתי לארץ מספרד ופורטוגל ואני מתרגשת מאד אחרי חודש שלם עם הבן שלי שחי כאן ושבועיים טיול עם הבת שלי.
משתפת אתכם במחשבות שלי וכמה דברים שגיליתי על יחסים שיש בהם מרחק פיסי ומפגש אינטנסיבי אחת ל…

1. אפשר להיות בחיים שלהם אם יוצרים בזמן המפגש מינונים טובים שמאפשרים לשני הצדדים פרטיות. דווקא חשוב לאוורר, לצאת ולהסתובב גם לבד או ליסוע לכמה ימים ולחזור. מפגש כזה הוא מפגש צפוף ואינטנסיבי תחשבו על הביקור כמו על אירוע שיש בו הפסקות יזומות.
2. להתבונן מהצד בחיים שלהם זה מרגש ומעניין. אפשר להכיר בהם המון צדדים ואיכויות שממלאים אותנו בגאווה ובכלל להכיר את היומיום שלהם. אין צורך כל הזמן לעשות, מותר להיות פאסיביים ופשוט להתבונן.
3. רגעים של אינטימיות יקרי ערך והם מתרחשים גם כשיש רק דקות ספורות. אינטימיות לרגע- מבט בעיניים, כמה מילים- התרגשתי לראות אותך.. ראיתי כמה מאתגר היה לך… אני אוהבת להקשיב לך..
4. לשתף מעצמי לא פחות מלהשתתף בסיפורים שלהם. זה מעודד להדדיות.
5. לקחת פסק זמן משותף ולצאת תוך כדי הביקור לזמן של- קפה, טיול, ישיבה במרפסת. להזמין אותו/ה לקפה לבד בלי כל המשפחה.
6. בלי ביקורת ובלי קיטורים אפשר לשתף בכאב שלי על המרחק ולומר- את חסרה לי .. או איזה כייף להיות ביחד… הלוואי והיה יותר זמן… לא לומר למה זה לא בסדר…
7. מגע- חיבוקים, תמונות משותפות, הליכה יד ביד. ליצור זיכרונות משותפים מעכשיו. חוויות רגשיות קטנות. מרחק יכול להיות גם הזדמנות להתקרב יש מחירים ויש רווחים.
תומר שלי אמר לי- כשנפגשים כל הזמן יש איכות של שגרה אבל לא בהכרח איכות של עומק ואינטימיות בהחלט פתח לי את הראש..
מזמינה אתכם הורים לילדים מבוגרים שגרים רחוק או קרוב אליכם, להצטרף אלי וללמוד על היחסים המרתקים עם ילדיכם. בואו לא תצטערו! (לדף הקורס לחצו כאן)
מספרים עלינו
דגניה
משגב
מנכלית עמותת מרחבים משגב
מועדון דורות זבולון
קבוצת מרחבים הוותיקה משגב
קבוצת מרחבים הוותיקה במשגב
קבוצת מרחבים הוותיקה במשגב
מנהלת "יהל"
מנכ"לית עמותת דורות זבולון